Nieuwsbrief juni 2018

Beste ,

De eerste maanden van het jaar zijn aan ons voorbijgevlogen – we staan op een zucht van de zomer en van een welverdiende zomervakantie...

Graag wil ik jullie even op de hoogte houden rond verschillende activiteiten die voor de volgende maanden gepland staan.

Open atelier route

Op 9 en 10 juni zijn het open atelier dagen in Mol. Meerdere kunstenaars zetten hun atelierdeuren open.
Er zal een gemeenschappelijke expo zijn in CC ' t Getouw te Mol. Van daaruit kan je dan je route plannen en de kunstenaars die je wil bezoeken, uitkiezen.
Openingsuren zaterdag en zondag: telkens van 13u tot 18u.
Bij mij in het atelier worden er demo's gegeven over het verloop van de workshops en kan je genieten van talrijke voorbeelden en ideeën om in de workshop te boetseren.
Op zaterdag en zondag om 15u30 geef ik een korte uitleg over mijn boek "Breath" welk dit jaar uitgegeven werd.
Tevens zal ik een video tonen over het hele proces met betrekking tot het maken van een keramisch beeld.

Adres groep expo 't Getouw
cc ' t Getouw
Molenhoekstraat 2
2400 Mol

Adres mijn atelier:
STUDIO-KD
Kasteelstraat 29
2400 Mol

(ivm het parkeren aan Studio KD: Er is een grote parking aan de Abdij van Postel op 300 m van mijn atelier – gelieve deze zo veel mogelijk te gebruiken omdat de parkeerplaatsen aan het atelier zeer beperkt zijn)

Nieuwe data voor workshops online

Er staan vanaf heden nieuwe data online tot december 2018 voor zowel de workshops schalen boetseren, alsook voor het beeldhouwen voor beginners en voor gevorderden.

Expo Forza Femina Harelbeke

Tijdens de maand juni neem ik deel een een Expo te Harelbeke 15.06 t/m 15.07
www.harelbeke.be/kunstenhuis

Expo Kunstenfestival Watou

Ook dit jaar ben ik opnieuw geselecteerd voor het kunstenfedstival Watou.
Mijn werk werd eveneens uitgekozen als campagne beeld voor het festival dit jaar.
Watou is een prestigieus kunstenfestival waar dichters en beeldende kunstenaars hun werk tonen; er worden kunstwerken en gedichten verspreid over verschillende locaties over heel het dorp. 
Deze expo gaat van start op 30 juni en loopt t/m 2 september.
www.kunstenfestivalwatou.be

Nieuwe wetgeving

Vanaf deze week is de nieuwe Europese Privacy wetgeving van kracht. Deze wet moet ervoor zorgen dat ondernemingen en andere organisaties zorgvuldig omgaan met uw persoonsgegevens.

Ik ga zeer zorgvuldig om met uw persoonsgegevens . Ik verzamel deze gegevens enkel om u op de hoogte te houden van leuke workshops, u uit te nodigen voor eventuele expo's, op de hoogte te houden van mogelijk andere interessante creatieve gebeurtenissen.

Wil je in de toekomst mijn nieuwsbrief niet meer ontvangen, gelieve u uit te schrijven door even een mailtje te sturen naar mij of op onderstaande link te klikken:

Ik wens jullie alvast een heel prettige zomer toe en hopelijk tot zeer binnenkort,

Groetjes,

Katrin

Nieuwsbrief januari 2018

Beste,

Bij de ingang van het nieuwe jaar wil ik jullie nog even bedanken voor de vele mooie creaties die jullie maakten en de leuke, talrijke momenten die ik met jullie opnieuw heb kunnen beleven in 2017 hier in mijn atelier.

Steeds opnieuw ontvang ik jullie hier met graagte om dan samen ondergedompeld te worden in een dagje klei avontuur.

Hopelijk kunnen we 2018 evenaren met evenveel positieve energie en inspirerende momenten.

2018 belooft een boeiend jaar te worden met reeds wat nieuwe projecten in petto.

Hier een aantal leuke weetjes waarmee ik het jaar wil inzetten:

Nieuwe data voor workshops online

Er staan nieuwe workshops online t/m juli, maar omdat reeds alle worskhops 'schalen boetseren' volgeboekt waren t/m mei, heb ik nog twee extra workshops online geplaatst. Deze vinden plaats op 23 februari, 31 maart, 11en 12 mei as.
Ook voor monumentaal beeldhouwen zijn er nieuwe data ingepland: 5, 6 en 7 juli as.

Nieuwe kleuren

Voor de workshop ‘schalen boetseren’ werk ik aan een aantal mooie nieuwe kleuren; ik hoop deze kortelings (eind februari) op punt te hebben staan, om zo de lente en de zomer met een paar nieuwe kleurtjes te kunnen trotseren.

Expo

10 februari start mijn expo bij Galerie Dessers (www.galeriedessers.be) in Leuven, met beeldhouwwerk en tekeningen.

De opening vindt plaats op zaterdag 10 feb , met een finisage en boekvoorstelling in maart ( de juiste datum wordt nog op de site bekend gemaakt)

Uitgave kunstboek ”BREATH”

Graag nodig ik u uit om mee te gaan in ons verhaal met ons zeer recent kunstboek “BREATH” in samenwerking met dichter Steven Van Der Heyden en mezelf , een boek waar woord en beeld elkaar ontmoeten.
Steven en ik ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens mijn deelname aan het bekende Kunstenfestial Watou 2015, waarvoor ik toen voor de eerste keer geselecteerd werd.
Dit werd het begin van een mooie samenwerking waarbij Steven gedurende twee jaar gedichten schreef over mijn werk. We werden ook beiden geselecteerd voor het Kunstenfestival Watou 2017.

Later in september volgde een expo “ADEM” en tenslotte monde onze samenwerking uit door dit alles te bundelen tot een mooi kunstboek “BREATH” uitgegeven door Stichting Kunstboek.

Je kan het boek verkrijgen via de boekhandel of eenvoudig via mij door mij een mailtje te sturen.
Meer info vind je op mijn website: www.katrindekoninck.be

Ziezo, daarmee is het nieuwe jaar ingezet !

Hartelijke groet en hopelijk tot ergens in 2018.

Katrin