NIEUW: 6-daagse Zomeropleiding Beeldhouwen in keramiek.

Hoe het begon?

10 jaar geleden startte ik zelf met beeldhouwen in keramiek
Vanuit mijn basisopleiding beeldhouwen en afgieten in gips was ik gewoon om massief in klei te werken. Ik koos er niet voor om te werken met platen (zoals traditioneel in keramiek veel gedaan wordt ) omdat dit mij beperkte in mijn beeldvorming.
Ik holde daarom mijn kleine beeldjes uit en bakte ze in een klein keramisch oventje dat ik tweedehands had gekocht. Ik was gefascineerd door de kleuren, het hele bakproces en het eindresultaat dat je met gebakken klei kan bekomen.

Vanuit die fascinatie ontstond mijn drang om meer en grotere beelden te maken, maar naarmate het formaat groter werd, volgden al snel vele mislukkingen en technische obstakels: het beeldje zakte in elkaar of er ontstonden flink wat breuken tijdens het bakken tot zelfs echt ontploffingen in mijn oventje.
Mijn passie en nieuwsgierigheid waren echter zo groot en ik wilde echt niet opgeven …
Zo leerde ik het werk van de Amerikaanse kunstenares Beth Cavener kennen. Ik was geboeid door haar technische kennis en hoe ze er in slaagt om levensgrote dieren in keramiek op dunne poten te laten staan.
Ik ging in opleiding bij haar en reisde tot tweemaal toe naar Amerika om daar alle technieken te leren. Verder volgde ik ook nog les bij de Afrikaanse Tip Toland en de Italiaanse Allexandro Gallo. Allemaal kunstenaars die met dezelfde techniek zeer uiteenlopend werk maken, wat de diversiteit en de mogelijkheden bevestigde die deze techniek kan bieden. Er ging een nieuwe wereld in het beeldhouwen voor mij open.
Zeker de moeite om deze kunstenaars eens op te zoeken!.

Ik was gebeten om het hele procedé onder de knie te krijgen en na meer dan 10 jaar oefenen en veel ervaring opdoen, zorgen deze technieken nu voor de basis van mijn artistiek portfolio (www.katrindekoninck.be)
Ik ben nu in staat volledig vrij te creëren en levensgroot te werken zonder dat ik belemmerd word door technische beperkingen.

Wil jij hier ook meer over leren of bevind je je zelf in de situatie zoals ik 10 jaar geleden en droom je van groter en zelfs ooit levensgroot te beeldhouwen in keramiek? Dan is er nu al de keuze voor een 3-daagse opleiding specialisatie (3x per jaar georganiseerd) maar bijkomend en NIEUW ook een 6-daagse zomeropleiding (2x per jaar), enkel tijdens de grote vakantie.

6-daagse zomeropleiding
De 6-daagse zomeropleiding laat ons toe om nog dieper in te gaan op elke fase. Je hebt niet alleen meer tijd om je beeld te maken maar aan de hand van video-demo’s kunnen we ook dieper ingaan op elke fase. Hierdoor leer je sneller waar alle technische knelpunten verborgen zitten. Tijdens het laatste deel van de opleiding, het bakken in onderdelen en opnieuw aan elkaar restaureren, kan je ook oefenen op stalen die ik als lesgeefster vooraf klaarmaak. In een 3-daagse kan ik dit enkel mondeling bespreken en tonen.

Het is een praktische opleiding. Het is de bedoeling dat je tijdens de workshop eerst een kleine drie-dimensionele schets maakt die je vervolgens gaat uitvergroten tot max 80 cm (Deze grootte is het maximum om het haalbaar te maken en jezelf ook plezier te gunnen met het boetseren.)

Sinds ik over een groter atelier beschik, heb ik nu de mogelijkheid om deze unieke week te organiseren. Mijn atelier is nu voldoende ruim om comfort te bieden aan elke deelnemer zodat je rustig en met voldoende plaats creatief aan de slag kan gaan. Na de opleiding is je beeld klaar om gebakken te worden en beschik je over een degelijke kennis om zelf thuis verder je expertise te verdiepen.

Het is een unieke leerrijke beleving die ik slechts 2x per jaar kan organiseren.

Tijdens deze 6 dagen dompel ik je niet alleen onder in een echte kleiwereld maar laat ik je ook meegenieten van de prachtige groene omgeving waarin mijn atelier is gelegen. De regio van de Kempense meren biedt heel wat mogelijkheden voor gezellige zomeravonden, leuke terrasjes, recreatie (fietsen, wandelen, zwemmen) en logeren in het groen. We voorzien zeker heel wat leuke tips zowel voor de groep als individueel. In de prijs is tevens 1 groeps-barbecue inbegrepen (als het weer het toelaat).

Prijs voor de zomeropleiding: € 850 per persoon
Wat is in deze prijs inbegrepen? Lessen, begeleiding (van 10 tot 16u), alle materialen, klei, middaglunch, koffie, thee en frisdranken, een begeleidend handboekje.
Eventueel bakken van je werk kan ook in mijn atelier, maar dat wordt apart verrekend.
We helpen je ook graag bij de keuze voor je overnachtingen.

DATA:
20 t/m 25 juli
17 t/m 22 aug

Voor data en aanmeldingen van deze workshop ga naar:

 

Data & inschrijven