Katrin Dekoninck

Katrin Dekoninck, bezielster van STUDIO KD, leeft en werkt als ontwerpster en freelance kunstenares in België. Naast haar eigen artistiek werk ontwerpt Katrin regelmatig in opdracht van bedrijven of architecten.

Ze volgde schilderen en tekenen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en in avondschool studeerde ze beeldhouwen en keramiek.

Gefascineerd door het boetseren van monumentale beelden in keramiek, volgde ze in Toscanië een opleiding bij de Amerikaanse kunstenares Beth Cavener-Stichter die deze unieke techniek tot in de puntjes beheerst. Onder haar leiding maakte Katrin zich ook het arbeidsintensieve procedé eigen om monumentaal te boetseren, de beelden uit te hollen, weer in elkaar te steken om ze vervolgens te bakken in een keramische oven. Haar beelden in steengoedklei zijn in de kunstwereld meer dan gewaardeerd.
Vanuit haar passie voor klei en op vraag van velen startte Katrin met het organiseren van workshops ‘boetseren met klei', voor zowel beginners als gevorderden.
In haar ruim atelier, gelegen in een natuurlijk groene omgeving, biedt ze je de mogelijkheid om je volledig los te maken uit de dagelijks stress en sleur en volop te genieten van je creativiteit. Schrijf je in in één van haar workshops en boetseer je eigen "hippe" schaal, figuur of abstract beeld in keramiek.

Lees meer over Katrin en bekijk haar portfolio op:

www.katrindekoninck.be