Praktisch verloop van de dag

Eens de betaling uitgevoerd is bent u definitief ingeschreven.
Het bewijs van betaling brengt u mee naar de workshop.

PARKEREN
Parkeren met de wagen bij studio-kd is niet mogelijk, fietsen wel.
Uw wagen plaatst u best op de ruime parking van de abdij van Postel op slechts 400m van mijn atelier. 
Van daar uit wordt u met een busje naar het atelier gebracht.

AANVANG
Om alles vlot te laten verlopen vragen wij u om stipt aanwezig te zijn.
Liefst 10 minuten voor aanvang van de workshop.
De workshop start stipt op het opgegeven uur waarvoor u bent ingeschreven.

HOE VERLOOPT DE WORKSHOP
De workshop gaat van start met een korte technische inleiding hoe je je schaal kan maken.
Onder begeleiding ga je van start en maak je het eerste deel van je schaal, dit gebeurd met behulp van een mal en duurt ongeveer 10 minuten.

Eens je deze mal mooi hebt ingelegd moet de klei in de mal uitharden gedurende een tien-tal minuten.
Terwijl neemt u pauze en wordt u een Sangria en gebakje aangeboden, je kan dan even wandelen in de groene omgeving en genieten van demonstraties en een expo van handgevormde schalen die alles bij studio-kd gemaakt worden.

Als laatste na ongeveer 10 min pauze wordt de schaal door jou uit de mal genomen en verder netjes af gewerkt.
Ze wordt dan voorzien van een stempel en gepersonaliseerd door jou naam in de schaal te schrijven.
Eens ze zorgvuldig afgewerkt en weg geborgen kan je vrijblijvend nog even blijven of je wordt terug tot aan de parking vervoert.

AFWERKING VAN DE SCHALEN
Jou creatie moet nog meerdere stappen ondergaan alvorens ze bruikbaar zijn in uw keuken.

  1. ze worden de eerste keer gebakken tot 950° ( biscuitbak), het hele bak proces duurt een dag en een nacht .
  2. de schalen worden zorgvuldig afgewassen om ze stofvrij te maken en vervolgens met de hand ingeborsteld met 4 dikke glazuur lagen zodat ze een mooie dikke witte afweking krijgen.
  3. de schalen worden onderaan met nat afgekuistzodat de bodems netjes zijn en niet in de oven kleven aan de bakplaten.
  4. de schalen worden voor de laatse keer nog gebakken maar nu tot 1150° gedurende een dag en een nacht.
  5. dan zijn ze klaar voor gebruik !

Na 2 maanden zijn alle schalen klaar en wordt er een afhaal punt voorzien ergens in Mol.

Voor vragen of verdere info, aarzel niet mij te contacteren

Katrin Dekoninck
Tel: 0473 97 61 10